Behov for flere certificerede statikere

Kontrol af statiske forhold i byggeriet skal snart foretages af certificerede statikere. Behovet for certificerede statikere er stort og forventningen er, at dokumentation og kontrol fra primo 2020 kræver en certificering.

Derfor inviterer Dancert A/S til to orienteringsmøder om certificeringen.


Med det nye bygningsreglement, BR18, er dokumentation og kontrol af statiske forhold i byggeriet ikke længere en kommunal opgave efter en overgangsperiode, som forventes at være forbi med udgangen af 2019. Fremadrettet får certificerede statikere ansvaret for at sikre, at konstruktionskrav overholdes. Det giver mulighed for, at den tekniske byggesagsbehandling for bærende konstruktioner fremover varetages af private virksomheder, men kræver også, at man gennemgår en certificering, hvis man fremadrettet vil kunne kontrollere og dokumentere bygninger som statiker.

- Dancert er i fuld gang med certificering af statikere og har for nærværende ca. 70 ansøgere. Dog forventes behovet at være langt større, hvis der skal være tilstrækkeligt til at klare behovet for alle nye byggesager, siger direktør i Dancert A/S, Jørgen Baadsgaard-Jensen.

Bliv klogere på certificeringen
I november afholder Dancert A/S to orienteringsmøder om certificering af statikere efter Bekendtgørelse om certificeringsordninger for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet (BEK 674).

- Møderne henvender sig til personer – bygningskonstruktører og ingeniører – der overvejer at blive certificeret statiker til konstruktionsklasse 2, 3 – 4 eller tredjepartskontrol. På møderne gennemgår vi bl.a. kravene til certificering for de forskellige konstruktionsklasser, kravene til uddannelse, erfaring og dokumentation af viden om byggelovgivningen, kravene til byggeprojekter til bedømmelse, hvordan certificeringsprocessen forløber og hvilke krav der er til efterfølgende årlig overvågning, siger Jørgen Baadsgaard-Jensen og understreger, at det er gratis at deltage i orienteringsmøderne, som afholdes i hhv. Taastrup og Aarhus.

Praktisk info
Møderne afholdes den 6. januar 2020 kl. 14-17 på Teknologisk Institut, Gregersensvej, 2630 Taastrup, indgang 3, Mødelokale 3.1.5 og den 8. januar 2020 kl. 14-17 på Teknologisk Institut, Kongsvang Allé 29, 8000 Aarhus C, Mødelokale 1.5.2.

Møderne er gratis, men tilmelding foretages til info@dancert.dk

Vil du vide mere? Kontakt:
Direktør Jørgen Baadsgaard-Jensen, Dancert A/S, 7220 2320,
jbad@dancert.dk

Tilmeld nyhedsbrev

×